Over mij

Mijn naam is Sieja Lamfers. Mijn geboortejaar is 1964. Ik woon sinds 2002 in Wezep met mijn man en onze drie kinderen.

Ik heb psychologie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik ben GZ-psycholoog, Cognitief Gedragstherapeut VGCt® en EMDR-therapeut (vervolgopleiding). Daarnaast ben ik Revalidatie- en arbeidsspecialist, Basistherapeut EFT Relatietherapie en Schematherapeut.

Mijn specialismen:
–  traumaverwerking, onder andere in verband met seksueel misbruik.
–  revalidatie, o.a. in verband met chronische en onverklaarde lichamelijke klachten.
–  relatietherapie

– schematherapie

Ik zie elk mens als een individu dat zich bevindt binnen zijn eigen omgeving (systeem). Ik werk op maat. Ik vind het belangrijk aan te sluiten bij de hulpvraag van de cliënt. Daarbij wil ik kortdurend werken als dat mogelijk is, geen problemen ‘zoeken’ waar ze niet zijn, maar ook ‘dieper’ kunnen gaan als dat gewenst is. Levensvragen en zingeving kunnen aan bod komen waar nodig. Ik ga er van uit dat mensen een grote mate van flexibiliteit en zelfsturend/helend vermogen hebben en ik zal moeite doen juist deze ‘gezonde’ kant van de cliënt aan te spreken.

Daarnaast heb ik ervaring met mensen van verschillende leeftijden (ook kinderen en jongeren), afkomst, seksuele geaardheid, religieuze overtuigingen en achtergronden en met diverse psychische klachten.